Încep cu Steinberg pentru că el m-a inspirat să încep seria asta. Știe cineva câte ceva despre artiștii români? Cineva dintre cei care mine care n-au studiat artele, dar pe care toată lumea îi cheamă artiști.

Aș putea posta o dată pe lună.


Istoria Artei din perspectiva românilor. o călătorie.
Încep…ăăă documentarul ăsta pentru că mi-am dat seama că nu știu absolut nimic despre artă. Am dat din greșeală de muzeul Picasso în Barcelona, nu știu de ce se antuziasma Ani la numele Modigliani, și nu înțeleg de ce pictura care mi-a plăcut cel mai mult din tot muzeul a fost asta (de pollock), niște scursuri de vopsea care în mod dubios m-au făcut să mă simt acasă. de ce? habar n-am, poate background-ul crem, nu alb


cine știe…vă rog, dati-mi si mie de știre.
pana una alta, iată ce am aflat despre saul steinberg, un cartoonist pe care l-am desoperit pe pinterest. cred că i-am pinuit toate ilustratiile.

ceva mai tarziu am dat din curiozitate in topul celor mai scumpi artisti romani si a aparut numele lui…ăăăă what? saul steinberg roman?

no, si de atunci m-am convins ca habar n-am despre artă și istoria artei, și am cam simțit nevoia să-mi mai ameliorez ignoranța.

poate că mai sunt oameni ca mine și vor să știe mai multe dar le e cam silă de limbajul ori mult prea abstract, steril și academic în care sunt prezentați artiștii.

poate că se mai sparg zidurile care ne separă de artă, poate că arta e printre noi, deși ne văietăm că n-avem bani, galerii sau muzee.


mi-am dat seama cât timp am stat singură în carantină că nu știu nimic despre artă, și că imi place să vorbesc, deși nu prea mă pricep. când mă entuziasmez foarte tare vorbesc repede și în colțuri, cu pauze dese și colțuroase atunci când nu găsesc cuvintele potrivite.
așa că, exersez aici. 

Steinberg a desenat penttru The New Yorker timp de mai bine de 6 decenii. El a fost un tanar roman care a scapat din italia in timpul razboiului in 1941. a studiat arhitectura și poti vedea cum acest lucru i-a influentat arta. el era maestru al desenului în linii, și de asemenea folosește metafore și simbolistică.
probabil cel mai cunoscut este pentru coperta pe care a facut-o pentru the new yorker in 29 martie 1976
https://www.youtube.com/watch?v=BAM9S7uT5vM (just in case, another saul steinberg comes along)

Back to Top